Change of Voice | Class 10 English Grammar | Class 10 Change of Voice Question Bank | Change of Voice English Grammar Question Bank | Change of Voice Question Answer Assam | SEBA Class 10 Change of Voice Question Bank


Change of Voice

Change of Voice in 1996 HSLC Examination
1. They asked the boy many questions.
Ans: The boy was asked many questions by them.

2. The thief will be caught by the policeman.
Ans: The policeman will catch the thief.

Change of Voice in 1997 HSLC Examination
1. I know your father well.
Ans: Your father is known to me well.

2. The poem was written by my sister.
Ans: My sister wrote this poem.

Change of Voice in 1998 HSLC Examination
1. We have completed the arrangements for the fair.
Ans: The arrangements for the fair have been completed.

2. The patient is being examined by a doctor.
Ans: A doctor is examining the patient.

Change of Voice in 1999 HSLC Examination
1. The dog bites strangers.
Ans: Strangers are bitten by this dog.

2. He was taken to hospital.
Ans: They took him to hospital.

Change of Voice in 2000 HSLC Examination
1. You should not raise this question now.
Ans: This question should not be raised by you now.

2. The bridge was completed in record time.
Ans: Somebody completed the bridge in record time.

Change of Voice in 2001 HSLC Examination
1. They say that he is a saint.
Ans: It is said that he is a saint.

2. Was a tiger killed by the hunter?
Ans: Did the hunter kill a tiger?

Change of Voice in 2002 HSLC Examination
1. People speak English all over the world.
Ans: English is spoken all over the world.

2. The stage was decorated by the students.
Ans: The students decorated the stage.

Change of Voice in 2003 HSLC Examination
1. A doctor is examining the patients
Ans: The patients are being examined by a doctor.

2. The tiger was killed by the hunter.
Ans: The hunter killed the tiger.

Change of Voice in 2004 HSLC Examination
1. Some boys broke the window panes.
Ans: The window panes were broken by some boys.

2. They have completed the work
Ans: The work has been completed by them.

Change of Voice in 2005 HSLC Examination
1. The teacher is correcting our copies.
Ans: Our copies are being corrected by the teacher

READ MORE  Vocabulary | Class 10 English Grammar - SEBA

2. My book has been stolen
Ans: Somebody has stolen my book.

Change of Voice in 2006 HSLC Examination
1. Our teacher buys books every month.
Ans: Books are bought every month by our teacher.

2. I do not know his address
Ans: His address is not known to me.

Change of Voice in 2007 HSLC Examination
1. I have posted the letters.
Ans: The letters have been posted by me.

2. The lady helps the poor
Ans: The poor are helped by the lady.

Change of Voice in 2008 HSLC Examination
1. He is writing a letter
Ans: A letter is being written by him.

2. The hunter killed the tiger.
Ans: The tiger was killed by the hunter.

Change of Voice in 2009 HSLC Examination
1. The workers repaired the bridge
Ans: The bridge was repaired by the workers.

2. I have bought a few books.
Ans: A few books have been bought by me.

Change of Voice in 2010 HSLC Examination
1. We discussed the matter thoroughly.
Ans: The matter was discussed thoroughly (by us).

2. I delivered all the letters.
Ans: All the letters were delivered by me.

Change of Voice in 2011 HSLC Examination
1. The members elected him secretary
Ans: He was elected secretary.

2. The grandmother looks after the child.
Ans: The child is looked after by the grandmother.

Change of Voice in 2012 HSLC Examination
1. Children like sweets.
Ans: Sweets are linked by children

2. By whom can this be done?
Ans: Who can do this?

Change of Voice in 2013 HSLC Examination
1. A hunter shot the tiger.
Ans: The tiger was shot by a hunter.

2. The gate was opened by the peon.
Ans: The peon opened the gate.

Change of Voice in 2014 HSLC Examination
1. Accidents are caused by carelessness.
Ans: Carelessness causes accident

2. Who did this work?
Ans: By whom was the work done?

Change of Voice in 2015 HSLC Examination
1. We are surprised at his conduct.

Ans: His conduct surprises us.

2. Why did your father refuse such an honourable job?
Ans: Why was such an honourable job refused by your father?

Change of Voice in 2016 HSLC Examination
1. The students elected him secretary.
Ans: He was elected secretary by the students.

READ MORE  Translation | Class 10 English Grammar - SEBA

2. The stage was decorated by the students.
Ans: The students decorated the stage.

Change of Voice in 2017 HSLC Examination
1. People speaks English all over the world.
Ans: English is spoken all over the world.

2. America was discovered by Columbus.
Ans: Columbus discovered America.

Change of Voice in 2018 HSLC Examination
1. The letter has been posted.
Ans: Someone has posted the letter.

2. He did the work alone.
Ans: The work has done by him alone.

Change of Voice in 2019 HSLC Examination
1. I have lost my English textbook.

Ans: My English textbook has been lost.

2. He was punished for his misconduct.
Ans: His misconduct punished him.

Change of Voice in 2020 HSLC Examination
1. I do not know his brother.

Ans: His brother is not known to me

2. English is spoken by the people all over the world.
Ans: People speaks English all over the world.

Change of Voice in 2022 HSLC Examination
1. Shakespeare wrote the play, Hamlet.

Answer: The play, Hamlet was written by Shakespeare.

2. My pen has been stolen.
Answer: Someone has stolen my pen.

Additional Change of Voice with Answer Class 10

1. The patient is being examined by the doctor.
Ans: The doctor is examining the patient.

2. The president is selected by the members.
Ans: The members select the president.

3. She expects good news.
Ans: Good news is expected by her.

4. His pockets was picked.
Ans: Someone picked his pocket.

5. I am going to write a letter.
Ans: A letter is going to be written by me.

6. His conduct pleases me.
Ans: I am pleased with his conduct.

7. It is said that Rome was not built in a day.
Ans: People say that Rome was not built in a day.

8. The stage was decorated by the students.
Ans: The students decorated the stage.

9. Old people like silence.
Ans: Silence is liked by old people.

10. I am doing the work.
Ans: The work is being done by me.

11. They had done the work.
Ans: The work had been done by them.

12. You should not raise this question now,
Ans: This question should not be raised now.

13. I shall purchase a house.
Ans:A house will be purchased by me.

14. The bridge was completed in record time.
Ans: They completed the bridge in record time.

READ MORE  Verb Phrases | Class 10 English Grammar - SEBA

15. Children like sweets.
Ans: Sweets are liked by children.

16. I have lost the pen.
Ans: The pen has been lost by me.

17. He was punished for misconduct.
Ans: Someone punished him for misconduct.

18. They say that he is a saint.
Ans: He is said to be a saint.

19. They sent me a book.
Ans: I was sent a book.

20. Columbus discovered America.
Ans: America was discovered by Columbus.

21. People speak English all over the world.
Ans: English is spoken all over the world.

22. You are invited to attend the marriage.
Ans: They invite you to attend the marriage.

23. Please keep the book on the table.
Ans: You are requested to keep the book on the table.

24. The members elected him secretary.
Ans: He was elected secretary.

25. The grand mother looks after the child.
Ans: The child is looked after by the grandmother.

26. They propose to hold a meeting.
Ans: It is proposed (by them) to hold a meeting.
OR Ans: A meeting was proposed to be held.

27. My pen has been stolen.
Ans: Someone has stolen my pen.

28. Meena helps Seema.
Ans: Seema is helped by Meena.

29. The man opened the gate.
Ans: The gate was opened by the man.

30. The thief will be caught by the policeman.
Ans: The policeman will catch the thief.

31. The boy was sent to a boarding school.
Ans: The guardian sent the boy to a boarding school.

32. He was invited to the meeting.
Ans: They invited him to the meeting.

33. The poem was written by my sister.
Ans: My sister wrote the poem.

34. The work is being done by him.
Ans: He is doing the work.

35. Was a tiger killed by the hunter?
Ans: Did the hunter kill a tiger?

36. The house was built in a week.
Ans: They built the house in a week.

37. Eden was built as the paradise on earth.
Ans: God built Eden as the paradise on earth.

38. The dead body was removed from the street.
Ans: They removed the dead body from the street.

39. The rose is called the queen of flowers.
Ans: People call the rose the queen of flowers.

40. Can it be done?
Ans: Can any one do it?

Leave a Comment

error: Content is protected !!
Scroll to Top